MORENA Over Ons 14 Our Team Morena St  ger 268x300

ABOUT ME

Morena Louisa Stüger is één van de multitalenten die de kern van Xclusiv Company vormen.

Zij is een veelzijdig dansers die weet hoe ze een performance moet neerzetten. Sinds zij is afgestudeerd aan het Albeda Danscollege is zij met succes actief in de danswereld als docente, choreografe en danser.

Met internationale performances op haar C.V. en een werkhouding als een paard, zijn wij ontzettend trots op deze mooie danseres.

SKILLS

Hiphop
90%
Freestyle
95%
Urban Mix
95%
Vogue
95%
Moderne Dans
40%

Toen ze 18 jaar was begon ze haar studie en deed ze haar eerste danslessen. Na twee jaar danstheater in Amsterdam te hebben gestudeerd stapte zij over naar het Albeda Dans College in Rotterdam waar ze drie jaar later afstudeerde als All-round Commercial Performing Artist. Tijdens haar opleiding heeft zij als danser stage mogen lopen voor verschillende producties, zoals The Voice of Holland, Toppers en een aantal videoclips. Daarnaast kwam zijn in aanraking met de destijdse Got Skills (nu Xclusiv Company), waarmee zij verschillende lokale, nationale en internationale optreden heeft mogen doen en verbonden bleef met haar liefde voor onderzoeken, freestylen en het ontwikkelen in nieuwe Urban/Hip Hop dansstijlen. Het reizen beviel haar en de commerciële danswereld interesseerde haar, dus zij besloot na haar studie te wonen en werken in Londen.

In Londen heeft zij gewerkt als een freelance commercieel danser voor zes verschillende dans agencies, waaronder Rudeye Love, Mark Summers en Mass Movement. Via deze agencies heeft zij mogen werken met vele merken en artiesten, zoals Coca Cola, Diesel, Rita Ora en Beyoncé. Ondanks dat haar succes onverwachts groot was, was het gemis van creëren groter. Na een kleine twee jaar besloot nayk.d haar hart te volgen en te verhuizen naar Barcelona, zonder te weten wat dit zou betekenen voor haar carrière, maar met een hoop dat zij haar eerste liefde voor dans, Hip Hop, freestyle en creatie weer terug zou vinden. Na een aantal maanden in Barcelona te hebben gewoond begon nayk.d als Hip Hop Dansdocent aan de Institute of Arts Barcelona in Sitges. Drie maanden later werd zij aangenomen voor de eerste zomereditie van de Cirque du Soleil productie Heart Ibiza in 2015,. En na deze productie te hebben afgerond keerde zij terug naar haar baan als dansdocent Barcelona. Naast docent leidde zij een dansteam en was zij deel van de productie van de Hillsong Barcelona kerstmusical in 2016. Ondanks dat ze meer in aanraking was met haar roots in Hip Hop en creatie had zij niet de ruimte en tijd om zelf te performen en vervulde dit haar artistieke wensen niet helemaal. In 2017 besloot ze dus ook om terug te gaan naar waar het allemaal begon: Nederland.

Sinds dat nayk.d terug is in Nederland is zijn toegewijd aan het verfijnen en uitbreiden van haar dans-/performance stijl, het experimenteren met haar artistieke passies (poëzie/spoken word, muziek, mode en illustratie) en het ontwikkelen van haar eigen merk. Zij is dus ook erg dankbaar om deel te zijn van Xclusiv Company als een danser, dansmaker en deel van het artistieke team.

Click here to change this text